İçeriğe geç

Çevre Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir

Çevrenin eş anlamı nedir?

“Bir şeyin yakınında” veya “nedeniyle” anlamını taşıyan “çevre” kelimesinin eş anlamlısı “etraf” veya “periferi”dir.

Çevre anlamına gelen kelime nedir?

Kelime Anlamı: Muhit kelimesi çevre, çevre veya çevresel faktörler anlamına gelir. Bir yerin çevresini veya onu çevreleyen ortamı ifade eder. Kökeni: “Muhit” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “محيط” (muhit) kelimesi çevre veya çevre anlamına gelir.

Çevre sözcüğü ne anlama gelir?

Çevre, insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve etkileşimde bulundukları fiziksel, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortamdır.

Eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Çevrenin diğer adı nedir?

Doğal çevre, yeryüzünde yaşayan canlı ve cansız tüm varlıkları kapsayan doğanın bütünüdür.

Ekoloji eş anlamlısı nedir?

Bu terim için kullanılan veya önerilen terimler ekoloji (çevre bilimi), ekoloji, yaşam bilimleri ve doğadır (veya ekosistem). Bu önerilerden son ikisi tek bir kaynakta bulunabilse de, ekoloji terimi en sık kullanılanıdır.

Çevre kelimesi ne çağrıştırıyor?

Okulumuz, evimiz, mahallemiz, şehrimiz, parklarımız, ormanlarımız; burada yaşayan insanlar ve tüm hayvanlar; nehirler, göller, denizler, ormanlar, hava, su ve diğer tüm canlı ve cansız varlıklar çevremizi oluşturur. Kısacası, içinde yaşadığımız çevreye “çevre” denir.

Çevre açılımı nedir?

Canlı ve cansız tüm varlıkları, yenilenebilir ve yenilenemez kaynakları, iklim kuşaklarını, atmosferi ve biyolojik yaşamı içine alan “çevre”, insanların ve diğer canlıların yaşamlarını sürdürdükleri, ekonomik, sosyal, kültürel değerlerin ve bunların karşılıklı etkileşiminin bir bütünü olarak ortaya çıkan yaşam alanıdır.

Çevre kelimesinin kökü nedir?

Orta Türkçe “environment” kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Türkçe eki +A ile Eski Türkçe çevür- fiilinden türemiştir. Daha fazla bilgi için “Çeviri” bölümüne bakın. Orta Türkçe türetme eki +A, mastar eki +mA’nın bir çeşididir – Çevre = Çev(ü)r-me.

Çevre nedir 8. sınıf?

Çevre; Canlı ve cansız varlıkların dengeli bir şekilde birbirleriyle etkileşim içinde olduğu ortamlardır. Canlı ve cansız varlıklar arasındaki dengeyi bozan etkenlere çevre sorunları denir.

Çevre ne demek din?

Çevre, hava, su, toprak, bitkiler ve hayvanlar gibi doğal ve tarihi kaynakları içerir. Çevre ayrıca bireyin kendisi, akrabaları, insan ailesi ve bunların ötesinde, görünür dünyaların ötesindeki görünmez dünyalar olarak da tanımlanabilir.

Çevre ne demek vikipedi?

Çevre; Dünya üzerindeki canlıların yaşamları boyunca ilişki içinde oldukları dış çevredir. Başka bir deyişle, bir “ekosistem” olarak tanımlanabilir. Hava, su ve toprak bu çevrenin fiziksel unsurlarını oluştururken, insanlar, hayvanlar, bitkiler ve diğer mikroorganizmalar biyolojik unsurlarını oluşturur.

5.sınıf eş anlam nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine geçebilir. Bir cümlede eş anlamlı kelimeler değiştirildiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Eş anlam nedir 5 örnek?

Eş anlamlılar birbirinin yerine kullanılabilir ve dilimizde birçok eş anlamlı vardır. Eş anlamlı kelimelere örnekler: head-head, number-of-pieces, value-value, white-white gibi kelimeler kullanılabilir.

Eş ses nedir?

Eşsesli, sesteş veya eşsesli; telaffuzları aynı fakat anlamları farklı olan kelimeler.

Karışım eş anlamlısı nedir?

karışım i. karıştırmak, harmanlamak, karıştırmak i. karıştırmak i.

Dünya eş anlamlısı nedir?

2. Dünya, dünya, küre.” A.g.e., I, 149. “Dünya: 1. Dünya, içinde yaşadığımız dünya.”

Kıskanan eş anlamlısı nedir?

Arapçadan Türkçeye geçen ve “kıskançlık” kelimesi yerine kullanılan bir diğer kelime ise “gıpta” kelimesidir.

Sürdürülebilirlik eş anlamlısı nedir?

Sürdürülebilir Kalkınma Sürdürülebilirlik ifade edildiğinde, genellikle ekonomik kavramlarla birlikte ele alınır. Bu nedenle, sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir kalkınma sıklıkla eşanlamlı olarak kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir